E-nunti este pentru tine

  • Intrare Cont
  • Recuperare parola

Cat timp se pastreaza fardurile

(1 votes, average: 1.00 out of 10)
390 vizite
0 comentarii

O intrebare des intalnita la care a trebuit sa raspund este despre valabilitatea produselor de make-up.

Borcănelele şi cutiuţele cu produse de machiaj fac parte din arsenalul fiecărei femei care are grijă de frumuseţea ei. Multe dintre noi uităm, însă, de multe ori, un lucru foarte important: să verificăm data expirării! Un lucru la fel de important este insa si perioada de valabilitate a produsului de cand ia contact cu aerul. Intradevar produsul are termen de valabilitate 2 sau 3 ani dar din momentul desigilarii lui, atunci cand acesta intra in contact cu aerul, termenul se poate restrange la 6 , 12 luni.

Produsele “expirate” pot fi o adevărată sursă de bacterii şi te poţi trezi într-o bună dimineaţă cu acnee, cu infecţii şi alte complicaţii ale pielii.

Fondul de ten

Atat fondul de ten cat si baza de machiaj pot fi pastrate intre 6 si 12 luni, acest termen depanznd de tipul si multitudinea conservantilor(naturali- la produsele bio; artificiali la produsele cel mai des intalnite pe piata.) atentie daca produsele au pigmenti minerali asta nu nseamana ca ele nu contin parabeni si conservanti artificiali.

Farduri de pleoape

Poţi păstra acest gen de produse în jur de un an (câteodată şi un pic mai mult, dacă sunt de calitate), cu condiţia să întreţii bureţelul de aplicare şi periile. Acestea trebuie spălate măcar o dată pe săptămână, iar dacă eşti leneşă, mai bine cumpără-ţi altele noi periodic, dar nu le folosi tot pe acelea mereu!

Mascara

Mascara poate fi folosită între trei şi cinci luni. Se strică destul de repede, din cauza contactului frecvent cu aerul. Dacă nu te dai deloc cu rimel în timpul acesta, după cinci luni, tot trebuie să îl arunci, fiindcă se usucă, pur şi simplu. Atenţie! Să nu care cumva să-ţi vină ideea să-l diluezi cu apă!

Gloss şi ruj

Pudra compactă de obraji are o durată de „viaţă” de 12 până la 18 luni, iar rujurile şi luciul de buze nu poate fi ţinut mai mult de un an şi jumătate.

Dermatograful

Creionul pentru conturul ochilor poate fi folosit pentru trei ani.

Trucuri
Produsele de make-up trebuie să fie păstrate într-un loc ferit de surse de lumină, căldură şi umezeală. Aşadar, baia nu este un loc potrivit pentru a-ţi păstra produsele cosmetice. Cel mai bine e să le ţii într-un dulap, în camera ta.

Notează-ţi data!
Când deschizi o cutie nouă de farduri, sau foloseşti pentru prima dată o mascara, notează-ţi pe ceva ziua în care ai făcut-o. Aşa vei şti sigur cât de mult timp vei putea păstra acel produs, fără să fie nevoie să aştepţi să dea semne clare că s-a stricat.

Nu uitati pana data viitoare, fiti frumoase!!!!

http://irinamakeup.ablog.ro

Share on facebook

"Iti multumim pentru aprecierrea acestui articol."

Lasa un comentariu

*

Trimite o cerere catre toti furnizorii