E-nunti este pentru tine

  • Intrare Cont
  • Recuperare parola

Cum putem lupta cu cearcanele

(7 votes, average: 4.00 out of 10)
559 vizite
0 comentarii

Banner-MakeupArt-160x100px.jpg (42 KB)Cum putem lupta cu cearcanele?

Zonele inchise la culoare de sub ochi ii confera chipului tau un aspect de oboseala. Cearcanele sunt adesea ereditare, mai ales in cazul persoanelor care provin din tarile cu clima calda si apar in regiunile subtiri din jurul ochilor fie din cauza pigmentatiei excesive, fie datorita toxinelor din sange si lipsei de oxigenare a sangelui in acele zone, fie datorii oboselii si lipsei orelor necesare de somn.

Sangele mai putin oxigenat capata o nuanta mai inchisa de rosu decat ar fi normal si aceasta devine vizibila prin pielea sensibila din jurul ochilor.
Singurul remediu pentru aceasta problema pare sa fie eliminarea toxinelor din organism sau machiajul care poate ascunde nuanta intunecata a pielii de sub ochi pentru ca aceasta zona sa semene cat mai mult posibil la culoare cu restul fetei.

Daca prezenta cearcanelor nu este rezultatul pigmentatiei excesive si de vina este numai culoarea mai inchisa a sangelui datorata toxinelor, se mai recomanda exercitii si plimbari in aer liber, la munte unde aerul este foarte sanatos – exercitiul de respiratie adanca de cateva ori a aerului proaspat de munte, reprezinta un alt remediu.

Alte masuri corective:

1. Aplicati doua pliculete de ceai care au fost inmuiate in apa rece ca o compresa pe ochi, peste pleoapele inchise, timp de 15 minute, stand intinsa pe spate;
2. Puneti cartofi rasi pe doua bucati de tifon si folositi-le ca o compresa deasupra pleoapelor inchise timp de 15 minute;
3. Inveliti un cub de gheata intr-o batista de bumbac moale si tineti-o deasupra zonelor cu cearcane timp de cateva minute.
Actiunea acestor comprese va va ajuta la ingustarea micilor vase de sange si astfel, sangele raspunzator pentru culoarea inchisa va fi indepartat din regiunea ochilor.

Lotiuni menite sa rezolve aceasta problema se vand in saloanele de infrumusetare.

O pozitie a corpului se dovedeste de asemenea un tratament eficient contra cearcanelor. Asezati-va intinsa si ridicati picioarele pe perete sau pe un scaun astfel incat sa se formeze un unghi de 45 grade fata de corp. Aceasta pozitie ajuta la circulatia sangelui in corp, astfel incat sangele din regiunile inferioare ale corpului reimprospateaza sangele din partea superioara si implicit de pe fata.

Cearcanele trebuie machiate cu produse speciale destinate acestora si nu cu un baton corector pentru cosuri cum am vazut ca mai procedeaza multe dintre noi. Aceste corectoare pentru cosuri au in general o consistenta ineficienta pentru cearcane, uscand excesiv pielea din jurul ochilor. Se aplica mai intai fondul de ten ca baza de machiaj, iar apoi se aplica un anti-cearcan cu o nuanta galbena, putin mai deschisa decat fondul de ten – culoare recomandata in principal cercanelor cu nuanta de violet. Intotdeauna este bine sa aplicati pe fata fondul de ten sau anti-cearcanul incalzite mai intai pe dosul palmei si aveti grija sa folositi o cantitate potrivita!

Articol scris de MakeupArt

http://www.makeupart.ro

Share on facebook

"Iti multumim pentru aprecierrea acestui articol."

Lasa un comentariu

*

Trimite o cerere catre toti furnizorii