E-nunti este pentru tine

 • Intrare Cont
 • Recuperare parola

Despre invitatiile de nunta ieftine si foarte ieftine

(26 votes, average: 5.65 out of 10)
1,825 vizite
3 Comentarii

M-am hotartat sa scriu acest articol ca un producator de invitatii de nunta din 2006 timp in care am capatat putina experienta in acest domeniu. 3 motive pentru care cred eu ca invitatiile de nunta foarte ieftine nu sunt neaparat cea mai buna alegere.

1.In primul rand limba romana este o limba frumoasa si pe langa aceasta mai are si diacritice.
Paradoxal, acest articol este scris fara diacritice, insa exista si un motiv…stiti voi…nu pe toate calculatoarele exista aceleasi fonturi si atunci pe web este mai sigur cumva sa scrii fara diacritice.
Insa, cand vine vorba de lucruri tiparite, nu concep sa nu fie scrise corect gramatical…si asta implica automat si folosirea de diacritice. Nu e tot una “păr” si “par”, “tesaturi” si “ţesături” ( sper sa se vada diacriticele in aceasta propozitie).
Deci, sa revenim cu invitatiile ieftine si foarte ieftine… Am tot studiat concurenta in ultima vreme si pe situri de profil am vazut fotografii cu modele de invitatii fara diacritice…De ce?…Cred eu, ca din dorinta de a folosi niste fonturi frumoase, cei care le inscriptioneaza nu se mai complica sa puna diacritice, daca acestea lipsesc fontului. Foarte urat din partea lor, si cu fiecare invitatie de acest gen care le ies pe usa mai strica putin din limba romana.

2. Pe cele mai multe situri pretul invitatiilor sunt fara inscriptionarea textului, ceea ce la un model de 0.6 ron inseamna 100% din pretul invitatiei, asa ca de fapt acea invitatie va costa 1.2 ron. Ori la 1.2 ron platesti un produs si asa ieftin de calitate indoielnica. Marea majoritate a invitatiilor unicat produse de artisti romani au in general acest cost inclus in pret.

3. Invitatiile handmade sau produse in Romania sunt o idee mai scumpe, insa per ansamblu, diferenta de pret este foarte mica, unde nu mai pui faptul ca dai o invitatie facuta la tine in tara si nu pe ceva vapor pierdut pe mare, si de obicei cei care se ocupa de invitatii realizate manual sau in tiraje mici, au deprins in timp un bun-gust legat de imprimarea invitatiilor.

Cam atat despre invitatiile de nunta ieftine care se gasesc in Romania. Sa speram ca lucrurile se vor schimba in mai bine.

www.pergame.ro

Share on facebook

"Iti multumim pentru aprecierrea acestui articol."

Lasa un comentariu

*

3 comentarii

 • Data: 31 Octombrie 2012

  Indoielnic este un singur lucru si anume faptul ca industria invitatiilor de nunta are ca si target tinerii. Acest lucru in foarte multe din cazuri nu este tocmai (nu stiu cum sa ma exprim exact sa nu par prea exigent) unul foarte pozitiv. Din pacate romanilor in general ne lipseste un atribut exential si anume de a avea pretentii de la ceva pentru care platim. La noi de obicei e cu “merge si asa” s-au mai grav “asta e acuma ce sa-i faci, lasa”!
  Nu contest faptul ca exista si exceptii de la aceasta regula DAR eu ma refer aici la o majoritate din pacate care nu poate fi contestata cu prea mult argumente solide.
  De asemenea, in lucruri marunte ca si cel al invitatiilor pentru viitoarea ta nunta, se reflecta defapt exact modul nostru de abordare si pretentiile noastre in tot ce facem de zi cu zi si ne defineste pe noi ca oameni in societate.
  Cand iti faci nunta (O data in viata in principiu), nu stiu in ce masura poti sa ai satisfactie cand te lauzi la prieteni ca ce putin ai platit pe una si alta, dat fiind faptul ca orice serviciu sau produs achizitionezi e de o calitate direct proportionala cu pretul platit.
  Eu activez de 7 ani in acest domeniu si pot spune ca sunt profund dezamagit de procentul din populatie care cade in extrema cealalta, dorind sa adaug un singur lucru si anume diferentele extrem de mari in mentalitate intre diferitele zone ale tarii noastre, atat de mari de parca am vorbi de lumi total diferite. (bun gust si rafinament versus chici).
  In final tin sa te felicit pentru articolul postat. Ai atins prin el toate punctele importante si se poate adapta cu usurinta si altor servicii aferente nuntilor si nu numai.
  Respect!

 • Data: 6 Mai 2011

  Multumesc pentru feedback si ma bucur ca mai sunt oameni cu “constiinta lucrului bine facut”

 • Data: 6 Mai 2011

  Subscriu la cele spuse mai sus. Felicitari pentru articol!

Trimite o cerere catre toti furnizorii