E-nunti este pentru tine

  • Intrare Cont
  • Recuperare parola

Influentele luminii asupra machiajului

(No Ratings Yet)
430 vizite
0 comentarii

In acest articol incerc sa expun “problemele” pe care le poate crea tipul de lumina asupra machiajului, lamurind astfel idea de imagine a unei “fete incarcate”, culori palide, sterse. Lumina schimba nuantele machiajului si chiar nuantele culorilor, ceea ce are o mare importanta. Chiar lumina din timpul zilei are influente asupra nuantei tenului. De aceea, realizand machiajul, trebuie sa luam in considerare consecintele luminii la care ne vom expune chipul si noul “look”.

Lumina electrica normala diminueaza nuantele calde, cum ar fi cele aurii, portocalii, rosu-grena, ocru si intensifica nuantele reci, de exemplu bleu, cenusiu, mov. In aceasta situatie, fondul de ten va avea aceeasi culoare ca pentru zi, dar mai inchis. Fardul pentru obraji va avea o nuanta mai inchisa si vom evita nuantele portocalii, care dispar in lumina electrica. Rujul de buze va fi si el mai inchis decat cel de zi. Este recomandat sa se foloseasca un creion pentru ochi de culoare bleu, cenusiu, mov, dar in nuante mai inchise decat pentru lumina zilei.

Lumina fluorescenta fiind mai puternica decat cea electrica, transforma nuantele, inviorandu-le sau reducandu-le, de exemplu, rosu-rubiniu devine violet. In cadrul acestei lumini este recomandat sa se foloseasca un fond de ten si o pudra in nuante aurii, iar fardul de obraz si de buze sa fie in nunte pale. Fardul pentru pleoape e recomandat sa aiba nuante blande.

Lumina de neon descompune nuantele avand o influenta negativa asupra machiajului.

Lumina lumanarilor, intr-un cadru mai intim, este mai placuta, insa ea confera machiajului o nuanta stearsa. De aceea, este necesar un machiaj mai intens. Pentru a ne da seama mai bine de influentele pe care aceasta lumina le aduce, putem folosi o lumanare pusa langa oglinda in fata careia ne machiem.

Sper ca acest articol sa va raspunda la cateva din intrebari si pana data viitoare cand sper eu voi incerca sa lamurim alte lucruri, marunte dar importante va spun: “Fiti rumoase!”

Irina Ungureanu

http://irinamakeup.ablog.ro

http://www.youtube.com/watch?v=SehwbKX5K0k

Share on facebook

"Iti multumim pentru aprecierrea acestui articol."

Lasa un comentariu

*

Trimite o cerere catre toti furnizorii