E-nunti este pentru tine

  • Intrare Cont
  • Recuperare parola

Nunta pe timp de criza

(7 votes, average: 5.57 out of 10)
9,560 vizite
1 Comentariu

Invitatie nunta 25.jpg (81 KB)Criza afecteaza si bugetul alocat nuntilor. Pentru a mai reduce din cheltuieli, mirii sau viitorii miri apeleaza la diferite metode:
1. Maria si Marian s-au casatorit anul trecut. Rochia de mireasa a Mariei a fost realizata de catre croitoreasa acesteia, modelul fiind luat de pe internet, de la o casa de moda cu preturi destul de mari. Materialul a costat 300 de lei, margelutele aplicate 100, iar manopera 400 de lei. In total 800 de lei, in conditiile in care ar fi dat pe ea aproape 4000 daca ar fi cumparat-o de la firma unde a vazut modelul. A economisit astfel in jur de 3000 de lei. O alta varianta este inchirierea rochiei de mireasa. In general, preturile sunt situate intre 300 ron si 350 de euro.
2. Se mai poate economisi si in cazul marturiilor. In loc de a le comanda (de exemplu cateva bomboane in cutie alba sub forma de inima costa 4 sau 5 lei), se pot gasi diferite modalitati de a le confectiona singuri. Alexandra si Lucian s-au casatorit in noiembrie si si-au confectionat singuri marturiile. Au cumparat bomboane vrac (arahide glazurate), pe care le-au ambalat cate 5 in patrate de material (tul), stranse apoi cu o bucata de panglica. Au facut 90 de marturii pe care au dat putin peste 200 de lei, scutind astfel cel putin 200 de lei.
Alta varianta: pietricele de décor, eventual alaturi de o inimioara alba, legate la fel cu snur sau panglica intr-o bucata de tesatura (tul si/sau organza). Se mai pot cumpara cutii mici ce sunt completate cu 5 bomboane, care simbolizeaza fiecare: sanatatea, bogatia, fericirea, fertilitatea si viata lunga.
3. Si in cazul invitatiilor de nunta se pot scuti niste bani. Diana si Gabriel se casatoresc in vara acestui an si au nevoie de 100 de invitatii. Avand in vedere ca foarte multi invitati folosesc posta electronica si ei nu au timpul necesar pentru a se intalni cu toti, au comandat doar 60 de invitatii pe care sa le inmaneze personal, urmand ca pe celelalte sa le trimita prin posta electronica. Au comandat invitatia electronica pe www.mesaje-felicitari.ro, sectiunea Invitatii. Dau 300 de lei pe cele 60 de invitatii clasice (5 lei invitatia), iar pentru cele trimise prin posta electronica dau numai 4 euro (nici 20 de lei) in loc de 200. Se scutesc asadar 180 de lei (invitatiile) plus plicurile si timbrele pe care le-ar utiliza. Deloc de neglijat este si timpul castigat. Daca 40 de e-mailuri se pot trimite in 10 minute (invitatia e de format .jpg si se trimite ca atasament), sa trimiti 40 de invitatii prin posta sau sa te intalnesti cu fiecare invitat sau cuplu invitat necesita mult mai mult timp.
Comandand invitatia de nunta de pe www.mesaje-felicitari.ro, sectiunea Invitatii – Nunta, cu 4 euro achitati prin telefon primiti invitatia (aveti de ales intre peste 70 de modele) si un card de multumire cu poza mirilor, pe care sa il trimiteti invitatilor pe mail dupa nunta. Bineinteles ca se si pot printa pe cont propriu in cazul in care se doreste utilizarea lor sub forma clasica, pe hartie/carton.
4. Tot Diana si Gabriel au decis sa renunte la florile de pus in piept invitatilor, pastrandu-le doar pe cele pentru mire, nasi si parinti. Pentru o nunta cu 150 de invitati, se economisesc intre 150 si 300 de lei.
5. De asemenea, se renunta la cheltuielile de lux daca bugetul de nunta nu este prea generos. Sunt incluse aici: inchirierea unei limuzine (300-400 de euro pentru 3 ore), spectacolul de artificii (intre 700 si 2500 de euro) sau angajarea unei vedete pentru a sustine un recital.
6. Multi miri apeleaza la lectii particulare de dans pentru valsul miresei. Un pachet de 4 sedinte costa intre 400 si 650 de lei/cuplu. Se poate insa apela la prieteni care au facut déjà cursurile, la CD-uri cu astfel de cursuri sau la internet.
7. Un truc in a “salva” niste bani este alegerea unor lumanari mai scurte, ca de botez. Diferenta poate fi si de 300 de lei.
8. In alegerea localului se tine cont si de produsele pe care politica localului permite sa le aduci de acasa: bauturi, saratele, alune, fructe. Bineinteles ca pretul de achizitie a acestora din en-gros este mult mai mic decat cel cerut de local, daca ar fi incluse in pretul meniului.
Invitatie nunta 11.jpg (89 KB)Invitatie nunta 21.jpg (149 KB)Invitatie nunta 33.jpg (95 KB)Invitatie nunta 38.jpg (80 KB)Invitatie nunta 43.jpg (105 KB)Invitatie nunta 3.jpg (178 KB)Invitatie nunta 66.jpg (130 KB)Invitatie nunta 50.jpg (85 KB)Invitatie nunta 30.jpg (79 KB)

Articol scris de Sorina

Website: http://www.mesaje-felicitari.ro

Share on facebook

"Iti multumim pentru aprecierrea acestui articol."

Lasa un comentariu

*

1 comentariu

  • fdgsdfh
    Data: 2 Octombrie 2010

    In loc sa plateasca 800 de ron pe rochia de mireasa facuta la comanda care niciodata nu iese bine, si nici nu se compara cu ce este in comert(se cunoaste de la o posta ca e inferioara modelelor de pe piata) mai bine isi facea timp si vizita mai multe magazine, in banii astia sigur gasea ceva frumos pana la urma.

Trimite o cerere catre toti furnizorii