E-nunti este pentru tine

  • Intrare Cont
  • Recuperare parola

Mineral make-up- intre mit si adevar

(4 votes, average: 4.25 out of 10)
391 vizite
0 comentarii

Machiajul a fost folosit de catre femei inca din antichitate pentru a-si infrumuseta chipul.In ultimii ani, produsele de machiaj minerale au inceput sa fie din ce in ce mai populare odata cu preocuparea pentru ingredientele din componenta lor.

Machiajul mineral nu a fost folosit doar in timpurile noastre, istoria lui incepe cu mai bine de 2500 de ani in urma. Femeile egiptene foloseau malachitul, un mineral de culoare verde si galena sau galenita, mineral de culoare cenusiu-plumburie, cu luciu metalic, pentru machiajul ochilor si protectia acestora impotriva soarelui puternic din desert.Acestea sunt si in prezent folosite de catre femeile din Africa de Nord si India.

critic-black-eye-makeup.jpg (4 KB)Dupa cum le este si denumirea, produsele pe baza de minerale au in componenta diferite elemente ce se gasesc in natura.Atentie, asta nu inseamna ca sunt 100% naturale, ele se prelucreaza in laboratoare pantru a li se asigura puritatatea. Cel mai frecvent utilizate sunt oxidul de zinc, oxidul de fier, dioxidul de titaniu si dioxidul de siliciu sau mica. Oxidul de zinc are proprietati antiinflamatoare, oxidul de titaniu este prezent in ecranele solare.

Un aspect deosebit de important la aceste produse este ca ele sunt inerte din punct de vedere chimic, deci in interiorul lor bacteriile nu pot prolifera, lucru care se poate intampla in cazul celor traditionale.

Particulele mineralelor care intra in componenta produselor sunt suficient de mari incat sa nu penetreze porii si sa nu dauneze pielii. Dar aceste produse contin de asemenea si o serie de vitamine, antioxidanti si minerale cum ar fi oxiclorura de bismut, care pot produce diverse reactii alergice. Atunci cand cumparati produse pentru machiaj, fie ca sunt minerale sau traditionale, cititi cu atentie eticheta cu ingrediente si feriti-va de acelea care stiti ca va provoaca alergii.

In cazul produselor minerale, conservantii si chimicalele continute in produsele traditionale nu sunt prezente. Pentru a obtine o anumita culoare se folosesc compusi anorganici, asa ca sunt indemne de coloranti sau conservanti artificiali.

Persoanele care au folosit produsele minerale sustin ca pielea lor arata mai tanara, mai ferma si fara imperfectiuni.Unul dintre efectele nedorite in urma expunerii la soare este aparitia prematura a ridurilor iar produsele minerale pot proteja pielea impotriva ultravioletelor.

Un alt beneficiu ar fi ca sunt si “water-proof”, multe dintre femeile care le-au incercat spun ca si dupa o baie in piscina, machiajul a ramas la locul lui.

Dupa toate aceste cuvinte de lauda ai zice ca in sfarsit avem produsele ideale care ne pot rezolva toate problemele legate de machiaj.Si totusi, exista si parti negative- pentru ca inca nu s-a inventat ceva perfect pe lumea asta- si anume ca, in cazul unui ten uscat, zonele deshidratate sunt scoase in evidenta iar pentru un ten matur, nu sunt cea mai buna alegere, pentru ca vor patrunde in liniile fine, accentuand ridurile.Si ce este mai important, nu toate ingredientele sunt total inofensive, talcul si oxiclorura de bismut, prezente in unele produse minerale, pot cauza alergii la unele persoane.

Produsele de machiaj minerale au fost prezentate publicului larg, cu aceasta denumire in 1970, dar conceptul a luat amploare recent datorita necesitatii oamenilor de a cauta solutii alternative pentru o viata mai sanatoasa.

Concluzia este ca, produsele minerale se deosebesc de cele traditionale, nu prin prezenta unor ingrediente “minune” , stim ca majoritatea acestora le regasim si pe etichetele produselor traditionale, ci prin absenta unor ingrediente considerate nocive, cum ar fi parabeni, parfum, alcool, coloranti artificiali.Si cum am vazut deja ca unele produse minerale totusi au in componenta lor ingrediente ca talcul sau oxiclorura de bismut, trebuie retinut faptul ca nu toate produsele de machiaj minerale sunt la fel.Deci inainte de a le cumpara, interesati-va care sunt cele mai potrivite pentru voi.

https://www.e-nunti.ro/machiaj-profesional-pentru-nunta-bucuresti/

Share on facebook

"Iti multumim pentru aprecierrea acestui articol."

Lasa un comentariu

*

Trimite o cerere catre toti furnizorii